Vad beror ilningar på och kan jag bleka tänderna även om jag har dem?

Vad beror ilningar på och kan jag bleka tänderna även om jag har dem?


Med ilningar i tänderna, eller isningar som det också kallas, menas att man får ont i tänderna till exempel när man äter eller dricker något kallt. Ilningar kan bero på många orsaker, här tar vi upp de vanligaste.

Ilningarna kan ha många orsaker, till exempel om man har fått hål eller sprickor i tänderna eller som man har borstat tänderna på fel sätt och därför fått skador på tandköttet som gjort att tandroten har blottats.

Vid tandblekning med andra metoder än Brilliant Smile förekommer ofta biverkningar så som ilningar och känslighet vilket inte är farligt men kan vara obehagligt, men med Brilliant Smiles produkter är biverkningar ovanliga.

 

Vilka är de vanligaste orsakerna till ilningar i tänderna?

Känsliga och blottade tandhalsar. Många med blottade tandhalsar blir hjälpta genom att skölja munnen med fluor regelbundet och att använda en mjuk tandborste. Tänk på att alltid borsta dina tänder i en mjuk rörelse. Ju hårdare du borstar desto större risk för blottade tandhalsar. Sist men inte minst den stora boven: snus! Tobaken fräter och med tiden kryper tandköttet upp och tandhalsen blir blottad.

Hål i tänderna. Ilningar kan också orsakas av hål i tänderna, karies, som har gått igenom emaljen till dentinet, det vill säga tandvävnaden innanför emaljen. Dentinet är levande vävnad som förmedlar ilningar till nerver och blodkärl inuti tanden.

Tunn emalj. Ilningar i tänderna är något vanligare hos yngre och medelålders personer eftersom dentinet i tanden (tandvävnaden innanför emaljen) är tunnare i ung ålder. Med tiden blir dentinet tjockare och skyddar då tandens nerver bättre. 

 

Kan jag bleka tänderna om jag känner av ilningar?

Självklart. Det Brilliant Smile rekommenderar är att du ska ha varit på en tandläkarundersökning  inom de närmsta 3 månaderna innan tandblekning. Allt för att utesluta hål eller andra faktorer som kan orsaka värre ilningar. Under tandblekningsbehandligen skyddas tandkött och tandhalsar med en protector för att minimera risken för att blekmedlet ska nå tandnerveren. Vissa kan dock känna lätta ilningar precis efter behandlingen, men dessa är helt ofarliga och försvinner inom det närmaste dygnet.

 

Sammanfattning 
Brilliant Smile-metoden är helt säker då vi använder oss av marknadsledande milda preparat som är pH-neutrala och inte fräter på emaljen. Dessutom innehåller preparaten ämnen som stärker och reparerar skador på tändernas emalj, vilket i slutändan ger friskare, starkare och vitare tänder.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentarer:
Fortsätt »