4 tips mot jobbångest

4 tips mot jobbångest


Skrivbord med dator

Är du tillbaka på jobbet efter några underbara semesterveckor på ditt favoritställe? Känner du ångest inför att börja jobba igen efter semestern? Övergången från semester till jobb kan vara tuff, vi tipsar er om 4 knep för en smidig övergång till vardagens rutiner igen.Det är vanligt och fullt normal att människor känner ångest eller vemod över att gå tillbaka till jobbet igen efter en lång, härlig semester. Att gå från semesterlugnet till jobb och vardagsrutiner är tuff för många. Vi tipsar er om 4 knep för hur du bäst hanterar övergången mellan semester och jobb. • Acceptera dina känslor
  Att komma tillbaka till jobbet efter semestern och möta ansvar och krav är för många förknippat med ångest och vemod. Man behöver inte vantrivas på sitt jobb för att känna så, utan kropp och själ har gått ner i "vilopuls" och njuter för fulla muggar av semesterledigheten. Detta blir då såklart en omställning för de flesta människor. Att känna ångest över att gå tillbaka till jobbet är snarare en sund reaktion då det är kroppens naturliga sätt att förbereda sig på en utmaning.

 • Gör en mjuk övergång
  Börja förbereda dig några dagar innan på att det är dags att gå till jobbet, exempelvis genom att planera hur din första arbetsvecka ska se ut. Om du har möjlighet att styra över dina arbetstider är även en bra idé att inte börja en måndag morgon utan börja mitt i veckan för att undvika en abrupt övergång mellan ledighet och jobb. Och dessutom mjukstarta jobbveckan med en kort arbetsvecka. 
   
 • Uppskatta dina kollegor
  Efter en långa period borta från arbetskamraterna är det en perfekt idé att samla ihop kollegorna och göra något roligt tillsammans både på och utanför jobbet. Det skapar bättre stämning och ger er något roligt att jobba mot. Blicka framåt mot september och tänk på vad som ska hända på jobbet framöver, brainstorma med dina kollegor och sätt era mål för hösten.

 • Ta tillbaka gamla vanor
  En viktig del för att komma in i jobbrytmen igen är att anpassa sig till sina arbetstider. Under semestern är det lätt att förskjuta eller till och med vända på dygnet. Sena nätter är ofta vardagsmat när jobbet inte kallar nästa morgon. Att hitta tillbaka till sina vardagsrutiner kan vara till stor hjälp. Detta kan vara bra att implementera redan sista veckan på semestern. Då är sinnet i fas med att jobbet snart kallar. 


Sammanfattningsvis: Semester är viktigt och vi alla behöver få "stänga av" jobbet och vardagsrutinerna i perioder. Men med ovan tips så hoppas vi att övergången mellan semester och jobb kan bli lite lättare. Med detta så hoppas vi att du haft en underbar semester och att du känner dig utvilda och redo för en rolig höst på jobbet! laughing


KAMPANJ

Just nu är det kampanj på Brilliant Smiles REWHITE kit, 20% rabatt!

REWHITE kit är ett komplett set med tre produkter som hjälper dig få ett vitare leende. Munvårdsprodukterna är specifikt framtagna att ta bort beläggningar och fläckar från kaffe, te, tobak & rödvin. Båda produkterna innehåller dessutom fluor som ger ett dagligt skydd mot plack och karies.

GÅ DIREKT TILL KAMPANJDet finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden vahVJc:
Kommentarer:
Fortsätt »