Drömmer att man tappar tänder

Drömmer att man tappar tänder


Tjej tittar fram under täcket

De allra flesta har någon gång drömt om att man på något vis tappar eller slår ut tänderna på ett obehagligt vis i en mardröm. Det intressanta med den här drömmen är att det är många som delar liknande drömmar, men varför drömmer vi om att bli av med tänderna?

Det finns givetvis olika förklaringar till varför vi drömmer om att tappa tänderna. Nedan är några av dem:

Enligt neurologisk forskning kopplar man drömmen med att man gnisslar tänder eller biter ihop käkarna hårt under tiden som du sover. Det kan vara bra att kolla upp dina tänder om du ofta drömmer att du blir av med tänderna då tandgnissel kan ge stor skada på dina tänder.

Enligt psykologisk forskning kopplar man drömmen med vårt fysiska och psykiska välmående i vår nuvarande livssituation. Livssituationer som till exempel får dig att känna dig osäker och att du inte har kontroll. De menar att man känner att man ”tappar sin stolthet” genom att man tappar tänderna i drömmen. Det kan vara att man är i en konflikt där man inte vågar säga ifrån eller att du tagit på dig för mycket ansvar på det senaste som gör att du inte har koll på dina uppgifter.

Enligt ett drömlexikon baserat på en drömtydare så drömmer vi om att tappa tänderna för att man känner maktlöshet, osäkerhet och även att du har svårt att hantera en ny situation eller förändring i ditt liv. Drömlexikonet förklarar att det även kan vara att man känner sig ohörd och kraftlös, att man förlorar sin personliga kraft mot andra. Den här teorin liknar den psykologiska forskningen.
 
Har du aldrig drömt om att tappa tänderna så skall du vara glad! Det är en väldigt obehaglig dröm som får en att svettas lite extra innan man vaknar och inser att tänderna sitter kvar där de skall 😉
#1
J
Intressant. Drömmer detta med jämna mellanrum sedan flera år tillbaka.
2021-11-14 @ 12:57:38
URL:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 54SThf:
Kommentarer:
Fortsätt »