Gula tänder av rökning

Gula tänder av rökning


Tjej som röker och ler

Det är kanske ingen nyhet att rökning gör tänderna gulare, men man kan undra hur stor påverkan det faktiskt har på tändernas vithet. Brilliant Smile berättar vad man ska tänka på som rökare om man vill behålla både vita och friska tänder.

Rökning missfärgar tänderna kraftigt, dels på grund av att nikotin och tobak ger tänderna en gulare nyans. Men dessutom skapar cigarettröken en missfärgad hinna på tänderna som agerar som ett klister, där andra pigment och fläckar fastnar lättare än vanligt. Med andra ord gör rökning tänderna gulare och mörkare i dubbel bemärkelse.

Över tid blir tänderna betydligt mörkare än de skulle blivit annars om man inte har rökt cigaretter. Man kan sakta ner processen genom att använda bra munvårdsprodukter, utan skadliga slipmedel, som löser upp fläckar på tänderna. I förlängningen kommer man som rökare dock troligen behöva en ordentlig tandblekning med väteperoxid för att få tillbaka sitt vita leende.

Men rökning påverkar inte bara tändernas färg, utan även munhälsan i allmänhet. Som rökare löper man större risk för följande:

- Dålig andedräkt
- Hål i tänderna
- Ilningar i tänderna
- Tandköttsinflammation och tandkött som drar sig tillbaka
- Tandlossning
 
Vårt allra bästa tips för vita och friska tänder är givetvis att sluta röka. Men om du inte har lyckats med det ännu så tipsar vi här om munvårdsprodukter som passar bra för rökare:

Whitening Oral Care
Munskölj, intensivtandkräm och vårdande tandkräm som löser upp fläckar och förhindrar att ny missfärgning inte fäster lika enkelt på tandens yta.
Klicka här för att komma till Whitening Oral Care
 
HiWhite Charcoal
Tandkräm med aktivt kol och aktiva ingrdienser som skonsamt rengör och löser upp ytliga beläggningar och fläckar på tänderna. Finns i tre goda smaker!
Klicka här för att komma till HiWhite Charcoal
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden pQsqVC:
Kommentarer:
Fortsätt »