Må bättre med en sund morgonrutin!

Må bättre med en sund morgonrutin!


Linnea Beck startar dagen med Brilliant Smile

Hur din morgon ser ut kan påverka hela din dag. Vi tipsar därför om 5 enkla vanor att lägga till i din dagliga morgonrutin som kan göra stor skillnad i ditt välmående!

Förutom att göra det "vanliga" rutinerna på morgonen, såsom att borsta tänderna (såklart!), packa ner matlådan, få iordning barnen till skolan etc. så kan en bra morgonrutin påverka hur din fortsatta dag känns och blir för dig. 

Lägg till några enkla vanor i din morgonrutin som kan göra stor skillnad för ditt välmående. Det låter väl bra? laughing


 • Skippa snooze-knappen
  Det är svårt – vi vet! Men att börja dagen med att somna och vakna om vartannat (samtidigt som du bråkar med snooze-funktionen på mobilen) kommer definitivt inte att göra dig pigg eller utvilad. Stäng av larmet och stig upp direkt för att få mer tid för dina morgonrutiner.

 • Duscha - gärna KALLT!
  Vi människor är olika, för en del passar en dusch på kvällen bättre, för andra en dusch på morgonen.

  Duscha på morgonen om:
  – Du står inför en stressig och tuff vecka.
  – Du behöver lösa problem.
  – Du behöver vara ditt mest kreativa jag.

  Duscha på kvällen om:
  – Du har svårt att varva ner efter dagen.
  – Du har svårt att slappna av.

  Passar en dusch på morgonen dig bäst? Då finns det ytterligare knep för att göra kroppen pigg och alert: Nämligen att duscha KALLT! Det förbättrar blodcirkulationen och får kroppen att jobba.

 • Drick vatten innan du tar ditt kaffe
  Att dricka ett glas vatten borde vara bland det första du gör på morgonen. Din kropp har varit utan vatten i flera timmar och behöver återfuktas. Dessutom är vatten bra för huden och för matsmältningen. Alternativt varmt vatten med citron (och ingefära) som innehåller antioxidanter och som är bra för kroppen.

 • Mindfulness & Meditation
  Börja dagen med en stund ro och positiv anda. Flera studier visar att meditation och midfulness ökar välbefinnandet. Meditation hjälper nämligen dig att bli mer närvarande i vardagen, hantera stress på ett bättre sätt och få perspektiv på problem (som annars kan ta väldigt mycket energi). Gör mindfulnessövningar, meditera eller sitt tyst och föreställ dig hur din dag ska bli i positiva ordalag.

 • Ät en riktigt bra frukost
  Din kropp behöver energi efter en hel natts fastande. Din ämnesomsättning går nämligen på lågvarv efter att du har sovit – men med hjälp av en riktigt bra frukost sätter du igång din kropp och din förbränning igen.

  En bra frukost gör också att du håller dig fokuserad fram till lunch. Personer som äter en rejäl frukost minskar dessutom risken för att överäta på kvällen.


Sammanfattningsvis: I dagens samhälle går ofta vardagen på ultrarapid. Vi vill så mycket, ska hinna med så mycket, hela tiden. Det är såklart bra att vara ambitiös och produktiv men i allt detta är det lätt att glömma av sin kropp & själ. En bra morgonrutin banar väg för en bra dag innehållande mindre stress och oro och definitvt en dag med ett större lugn, positivitet & ny energi. Ta hand om dig, det är viktigt! 


KAMPANJ
Whitening Oral Care - Köp 3, betala för 2!

Erbjudandet gäller följande produkter:
WhiteningEvo Mouthrinse (250ml)
WhiteningEvo Toothpaste (65ml)
WhiteningBoost Toothpaste (20ml)

Gå direkt till kampanjen

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden b3bZ5v:
Kommentarer:
Fortsätt »