Miljövänlig tandkräm

Miljövänlig tandkräm


Oral care bild

Hållbarhetsfrågor är idag ett hett ämne och många konsumenter söker information om vad de kan göra för att minska sin negativa påverkan på miljön. Om du vill borsta tänderna mer hållbart finns det några saker att titta efter i innehållsförteckningen på din tandkräm, som anses vara särskilt miljöfarliga.

Triklosan
Triklosan är ett antibakteriellt ämne som kan vara bra för att behandla inflammerat tandkött, men det är inte bra för miljön. Ämnet försvinner inte i reningsverkens process, därför kommer det ut i havet och skadar alger och småfisk. På grund av dess kraftigt negativa påverkan på miljön är det viktigt att triklosan inte överanvänds i tandkräm, utan istället att användning av sådana tandkrämer begränsas till de som verkligen behöver det.

Mikroplaster
Mikroplaster är jättesmå plastkorn som återfinns i hav och sjöar över hela världen. Dessa plastkorn kommer från alla möjliga källor, allt från industrier till nedslitna bildäck men de kan även komma från kosmetiska produkter. I vissa tandkrämer används mikroplaster som slipmedel. De små plastkornen sköljs i och med tandborstning ut i haven, vilket i sin tur påverkar naturen och hela näringskedjan. För att ta reda på om just din tandkräm innehåller mikroplaster skall du leta efter ord som innehåller ”poly” i innehållsförteckning då det betyder plast.

Brilliant Smiles tandkrämer innehåller inte triklosan eller mikroplaster.

Klicka här för att komma till Brilliant Smile's alla tändkrämer.
#1
jennie elofsson
Hej!
Så roligt att lära sig mer. Jag undrar, vad är dessa förpackningarna gjorda av?
Mvh,
Jennie Elofsson
2022-02-27 @ 10:24:01
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden EwDzBY:
Kommentarer:
Fortsätt »