Oil pulling med kokosolja

Oil pulling med kokosolja


Öppnade kokosnötter

Oil pulling med kokosolja är en gammal ayurvedisk ritual för att på ett naturligt sätt rengöra munnen från toxiner och göra tänderna vitare. På senare år har denna metod blivit otroligt populär i social media där många använder kokosolja istället för munskölj. Men hur fungerar det egentligen?

Begreppet ”oil pulling” innebär att skölja runt olja i munnen och på så vis rengöra och lösa upp smuts i munhålan. Vanligast är att man använder kokosolja, men man kan även använda exempelvis solros- eller sesamolja.

På nätet har oil pulling har fått bra betyg där de flesta som använt sig av metoden säger att de känt sig fräschare i munnen, fått vitare tänder och blivit av med tidigare irritationer.

Modern forskning stödjer inte att enbart oil pulling kan ersätta tandborstning och tandtråd, men däremot finns det mycket studier som tyder på att kokosolja har värdefulla egenskaper som komponent i munvårdsprodukter. Kokosolja har visat sig reducera och motverka uppkomsten av plack, dessutom är oljan antibakteriell och effektiv mot kariesbakterier.

Oil pulling- såhär gör du:

Du behöver endast kokosolja (helst ekologisk och kallpressad) och vatten.

1. Börja med att skölja munnen med vatten så du inte är torr.

2. Mät upp en tesked kokosolja som du låter smälta i munnen. Därefter börjar du skölja runt oljan i munnen, mellan tänderna och runt tungan.

3. Skölj varsamt runt oljan i munnen, gärna i 15-20 minuter innan du spottar ut den. Om det känns ovant att skölja så länge kan du börja skölja munnen en kortare tid och sedan öka när du kommit in i det.

4. Spotta ut oljan i papperkorgen. Viktigt är att du inte spottar ut oljan i handfatet då oljan kan fastna i rören, men du ska även undvika att svälja oljan.

Oil pulling fungerar som bäst efter att du har borstat tänderna.


OBS!
Byt inte ut tandborstningen mot oil pulling, man behöver fluortandkräm för att bibehålla optimal munhälsa och tänder fria från karies.

KAMPANJ

Just nu får du 20% rabatt på samtliga munsköljer från Brilliant Smile!
Gå direkt till kampanjenDet finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden eEaSQX:
Kommentarer:
Fortsätt »