Rena tänder = Friska tänder

Rena tänder = Friska tänder


Munhygien handlar om att göra tänderna rena från bakteriebeläggningar varje dag. Med goda vanor och bra skötsel kan man hålla tänderna friska hela livet.

Bakterier i munnen kan orsaka både hål i tänderna och tandköttsinflammation. Därför är det viktigt att såväl barn som vuxna borstar tänderna två gånger om dagen med en fluortandkräm. Dessutom behöver man som vuxen göra rent ordentligt mellan tänderna med hjälp av tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar, helst en gång per dag. Fluorskölj är även ett bra komplement, som lätt kommer åt beläggningarna mellan tänderna.


Det gäller att använda tandborsten på rätt sätt

Använd en tandborste som är mjuk och tät. En sliten och spretig tandborste är inte effektiv och bör då bytas ut till en ny. Det är viktigt att borsta alla sidor av tänderna nogrannt men utan att skada tänderna eller tandköttet.

  • Vinkla tandborsten/eltandborsten och borsta hela tanden ända till tandköttskanten.

  • Undvik snabba och hårda rörelser när du borstar tänderna. Vid snabba och hårda rörelser ökar risken för att skada tand eller tandkött.

  • Borsta noggrant insidan, utsidan och tuggytorna. Använd små försiktiga rörelser – för borsten endast några millimeter fram och tillbaka i sidled.

  • Hela tandborstningen bör ta ungefär 2 minuter.


Tandtråd är ett bra hjälpmedel för att rengöra mellan tänderna

Tandtråden är smal nog att göra rent även där det är trångt. Den kan vara lite svår att styra i början, men med instruktion och träning blir den mycket effektiv. Tandtråden kan vara rund, platt, vaxad eller ovaxad. Den kan också vara preparerad med fluor och olika smaker.

  • Om tandköttet blöder när man gör rent mellan tänderna beror det oftast inte på att man gör fel utan för att tandköttet är irriterat och inte har rengjorts på ett tag. Det slutar blöda efter några dagar om man fortsätter använda tandtråd.

  • Använd tandtråd före tandborstning. Då borstas smuts och bakterier lättare bort och fluoren i tandkrämen får ligga kvar mellan tänderna.Sammanfattningsvis.
Med ovan enkla tips har du alla förutsättningar för en god munhälsa. Brilliant Smiles samtliga munvårdsproduktern innehåller fluor som skyddar mot karies och plack.
Just nu erbjuds Brilliant Smiles Whitening Evo tandkräm och munskölj i ett Whitening Evo kit till ett förmånligt pris. laughing 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 4tytdZ:
Kommentarer:
Fortsätt »