Så håller du dina nyårslöften

Så håller du dina nyårslöften


Tjejer träning gym

Brukar du också ha svårt att hålla dina nyårslöften? Du är inte ensam. Faktum är att majoriteten av oss inte lyckas hålla det vi lovat oss själva på nyårsafton. Men i år kanske det kan bli annorlunda? Vi ger våra bästa tips för att hålla nyårslöftet!

1. Sätt ett rimligt mål
Det är såklart jättekul att drömma iväg och tänka stort, men ibland kan det vara bra att tänka sig för innan vad som är rimligt. Tänk igenom ditt mål hur mycket av din tid du kan lägga på det, hur mycket du behöver ändra i din vardag osv. Det blir så mycket roligare med ett mål du faktiskt kan nå!

2. Börja med ditt/dina nyårslöften med en gång.
Det bästa är att börja jobba med dina mål med en gång så att du kommer igång. Det är aldrig bra att börja med att ursäkta dig eller hitta undantag, då blir det lätt ett mönster du inte kan ta dig ur.

3. Sätt upp delmål
Om ditt mål till exempel är en större förändring är det lättare att nå målet med delmål. På ett helt år kan mycket hända och att dela upp målet i några milstolpar hjälper dig att hålla motivationen uppe. Om du till exempel har satt upp målet att du skall spara en viss summa pengar, kan du dela upp summan kvartalsvis så du kan hålla koll på hur det går för dig och om du behöver ändra din taktik för att nå målet.

4. Belöna dig själv på vägen
Om du med hjälp av ovan punkt har några delmål som du kan följa upp på väg mot det stora målet kan du på så sätt belöna dig själv när du gjort det du skall under den perioden eller när du tagit dig förbi en milstolpe. Belöning kan vara allt möjligt, som helst i detta fall inte kostar för mycket då dvs 😉

5. Dela ett mål med en vän/partner
Hitta någon att dela ett mål med som du vet kan pusha dig. Om du ibland tappar motivationen kan det vara bra att ha en vän, partner eller någon annan som kan hjälpa dig att få tillbaka den och likaså åt andra hållet. Det kanske till och med blir roligare att dela målet med någon annan så att ni också kan belöna er själva tillsammans med något ni båda uppskattar.
  
Ditt nyårslöfte i år kanske är att ta bättre hand om dig själv och din hälsa? I så fall har vi några milstolpar vi tycker du ska överväga:
- Gå till tandläkaren en gång i år
- Borsta tänderna två gånger per dag
-
Ta extra god hand om din munhälsa genom att också skölja med munskölj 1-2 gånger per dag.
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden ByHs2c:
Kommentarer:
Fortsätt »