Tandblekning när man snusar

Tandblekning när man snusar


blond man kostym

Vi får ofta frågan ifall det är någon idé att bleka tänderna när man snusar. Faktum är att tandblekning med väteperoxid fungerar väldigt bra för att ta bort snusfläckar, men vill man att resultatet ska vara länge så finns det några saker man bör tänka på.


Fungerar tandblekning för snusare?

Snus påverkar färgen på tänderna och gör dem snabbt gulare. Därför är det kanske inte så konstigt att tandblekningsbehandlingar är populära bland just snusare. Det bästa sättet att bli kvitt snusfläckarna är tandblekning med väteperoxid, som bryter ner fläckarna och lämnar tänderna vita och fina. Det kan vara värt att ha i åtanke att man som snusare kan behöva fler behandlingar än icke-snusare, eftersom snusare ofta har mörkare missfärgningar.


Kan man snusa i samband med behandlingen?

Om du har tänkt att bleka tänderna hemma med antingen bettskena eller whitening strips så råder vi dig att hålla upp med snusandet under behandlingstiden + 3 dygn efteråt. Detta är dels för att du ska få ut bästa möjliga resultat av din behandling, samt för att tänderna är extra känsliga för missfärgning i samband med tandblekning. Hemblekningsbehandlingar brukar dock hålla på i 1-2 veckor i sträck, vilket innebär ett ganska långt uppehåll.
Om du istället bleker dina tänder på klinik så görs behandlingen på en och samma dag. Dessutom kan man vid klinikblekning välja till efterbehandlingen NanoSeal Total+, vilket förseglar och skyddar tänderna mot nya missfärgningar. Du kan då snusa när du vill.


Hur får man tandblekningen att hålla om man snusar?

De fläckar som bryts ner i samband med tandblekning är borta permanent. Däremot kommer man samla på sig nya fläckar och missfärgning över tid, i synnerhet om man snusar. Det är därför viktigt att se över sina vanor om man vill att tandblekningsresultatet ska vara länge. Man kan försöka att sluta snusa, eller exempelvis byta till en vit snus, men framförallt bör man se till att man använder munvårdsprodukter som förhindrar att nya fläckar fäster på tänderna. Vi rekommenderar följande munvårdsserier för dig som snusar:


Whitening Oral Care

Denna serie tar snabbt bort ytliga fläckar och förhindrar att ny missfärgning fäster på tänderna. Dessutom motverkar den dålig andedräkt, skyddar mot karies och förebygger ilningar.
Just nu 25% rabatt på Whitening Oral Care kit, hela serien i ett paket!

 
REWHITE

Dessa produkter är specifikt utvecklade för att ta bort ytliga fläckar från kaffe, te, vin och tobak. Daglig användning skyddar även mot nya fläckar och förebygger karies.
Just nu 25% rabatt på REWHITE kit, både munskölj och tandkräm i fin silkespåse!
Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden jXkTY7:
Kommentarer:
Fortsätt »