Tandkräm mot ilningar

Tandkräm mot ilningar


Frustrerad tjej som gapar

Lider du av känsliga tänder med smärtsamma ilningar och obehagligt isande tänder? Du är inte ensam. Som tur är finns det hjälp att få och lösningen behöver inte vara dyr eller krånglig. Brilliant Smile förklarar vad ilningar är och hur du blir av med dem!

Varför får man ilningar?
Smärta är generellt kroppens sätt att berätta för oss att något inte står rätt till, som ett svar på någon typ av skada. Ilningar är egentligen kort sagt smärta i tänderna, vilket kan uppkomma av olika orsaker. Dels kan det bero på att man har hål eller en spricka i en tand, men det kan också komma av frätskador, tandgnissling eller att du har borstat för hårt och skadat tandköttet.

Besök tandläkaren regelbundet
Det är viktigt att gå till tandläkaren regelbundet för undersökning för att upptäcka hål och för att se till att allt står rätt till. Din tandläkare informerar dig om de exempelvis upptäcker att du gnisslar tänder eller om du borstar för hårt och hjälper dig att lösa eventuella problem.

Uppdatera din dagliga rutin
- Använd fluortandkräm varje dag, morgon och kväll.

- Tandkrämen bör även innehålla kaliumnitrat, som är en vanlig ingrediens i sensitive-tandkrämer, eftersom det lindrar ilningar.

- För bästa möjliga skydd mot ilningar bör tandkrämen dessutom innehålla hydroxyapatit. Det är emaljens egen mineral och kan användas i tandkrämer för att stärka upp och reparera emaljen, vilket ger ett långsiktigt skydd mot ilningar.

- Använd en mjuk tandborste och borsta i mjuka cirkulära rörelser, för att undvika att skada tandköttet.

- Använd fluorskölj med hög fluorhalt, det stärker emaljen ytterligare vilket ger ökar skydd mot såväl karies som ilningar.

- Undvik sura drycker, exempelvis läsk, då det ger upphov till erosioner eller frätskador.

o.32 Toothpaste
Fluortandkräm mot ilningar som innehåller både kaliumnitrat och hydroxyapatit. Daglig användning både lindrar och förebyggar ilningar och känsliga tänder och skyddar dessuotm mot karies och erosioner.

Klicka här för att kolla in o.32 tandkrämen!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden xcG8w7:
Kommentarer:
Fortsätt »