Vad är skillnaden mellan tandblekning och whiteningtandkräm?

Vad är skillnaden mellan tandblekning och whiteningtandkräm?


Det är viktigt att vara medveten om skillnaden mellan riktig tandblekning och munvårdsprodukter med whitening, dels på grund av prisskillnaden men också på grund av att det är två helt skilda behandlingar. En tandkräm kan exempelvis aldrig uppnå samma resultat som en tandblekning hos tandläkaren, Brilliant Smile förklarar varför.

Med tandblekning menas att man tar bort missfärgningar inuti tanden med hjälp av en oxiderande ingrediens, vilket är enda sättet att komma åt pigment som ligger packade i emaljstrukturen. Väteperoxid, eller ämnen som bryts ner till väteperoxid som exempelvis karbamidperoxid, är den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningarna som sitter i tänderna är till exempel rester från kaffe, tobak, mat etc. vilket är organiska material som bryts ner. Emaljen är icke-organiskt material och påverkas därför inte. Eftersom munvårdsprodukter varken får eller bör innehålla väteperoxid kan de omöjligen ta bort missfärgningar inuti emaljen så som riktig tandblekning gör. 

Det en whitening tandkräm eller munskölj kan göra är att ta bort plack och ytliga fläckar på tänderna, samt motverka framtida missfärgning. De flesta har en hel del ytliga missfärgningar och får därmed effekt av en whitening tandkräm med rätt ingredienser. Många whitening tandkrämer varierar i ingredienser och kvalitet, där vissa produkter innehåller en hög slipverkan som tar bort de ytliga missfärgningarna på tänderna, vilket i det långa loppet är skadligt på emaljen. 
Därför är det viktigt att hitta rätt whitening produkt som faktiskt tar bort de ytliga missfärgningar utan skadlig slipverkan och med rätt ingredienser och som samtidigt bidrar till ett starkt, friskt & vitt leende. laughing


Sammanfattningsvis: Vill man ha stor nyansförändring är det alltså riktig tandblekning med väteperoxid som gäller, detta sker på en tandläkarklinik.
Men för en uppfräschning där de ytliga missfärgningarna försvinner är Brilliant Smiles whiteningtandkrämer helt rätt. Brilliant Smiles samtliga munvårdsprodukter innehåller aktiva ingredienserna som löser upp ytliga missfärgningar och gör dessa enklare att borsta bort. Produkterna innehåller dessutom fluor som motverkar karies och plack. Men även andra ingrediserna som motverkar inlingar & dålig andedräkt.

KAMPANJ

Köp Brilliant Smiles Whitening boost tandkräm eller Whitening evo tandkräm och få ett paket Dental cleanser (rengöringsduk för tänderna) på köpet! laughing

GÅ DIREKT TILL KAMPANJ 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden usfbHH:
Kommentarer:
Fortsätt »