Vad beror ilningar på och kan jag bleka tänderna även om jag har dem?

Vad beror ilningar på och kan jag bleka tänderna även om jag har dem?


Kvinna i smärta

Med ilningar i tänderna, eller isningar som det också kallas, menas att man får ont i tänderna till exempel när man äter eller dricker något kallt. Ilningar kan bero på många orsaker, här tar vi upp de vanligaste.

Ilningarna kan uppstå av olika orsaker, till exempel om man har fått hål eller sprickor i tänderna eller om man har borstat tänderna på fel sätt och därför fått skador på tandköttet som gjort att tandroten har blottats.

 

Vilka är de vanligaste orsakerna till ilningar i tänderna?

Känsliga och blottade tandhalsar. Många med blottade tandhalsar blir hjälpta genom att skölja munnen med fluor regelbundet och att använda en mjuk tandborste. Tänk på att alltid borsta dina tänder i en mjuk rörelse. Ju hårdare du borstar desto större risk för blottade tandhalsar. Sist men inte minst den stora boven: snus! Tobaken fräter och med tiden kryper tandköttet upp och tandhalsen blir blottad.

Hål i tänderna. Ilningar kan också orsakas av hål i tänderna, karies, som har gått igenom emaljen till dentinet, det vill säga tandvävnaden innanför emaljen. Dentinet är levande vävnad som förmedlar ilningar till nerver och blodkärl inuti tanden.

Tunn emalj. Ilningar i tänderna är något vanligare hos yngre och medelålders personer eftersom dentinet i tanden (tandvävnaden innanför emaljen) är tunnare i ung ålder. Med tiden blir dentinet tjockare och skyddar då tandens nerver bättre. 

 

Kan jag bleka tänderna om jag känner av ilningar?

Självklart. Det som är viktigt är att utesluta hål i tänderna, karies, innan tandblekningstillfället då karies kan orsaka stora ilningar. Brilliant Smiles tandblekning utförs av en tandläkare där det först görs en undersökning för att utesluta karies eller andra problem på tänderna. Under tandblekningsbehandligen skyddas tandkött och tandhalsar från blekmedlet med en protector. Vissa kan dock känna lätta ilningar precis efter behandlingen, men dessa är helt ofarliga och försvinner inom det närmaste dygnet.

 

Sammanfattning: Brilliant Smile-metoden är helt säker då vi använder oss av marknadsledande milda preparat som är pH-neutrala och inte fräter på emaljen. Dessutom innehåller preparaten ämnen som stärker och reparerar skador på tändernas emalj.

Brilliant Smile har dessutom tagit fram en munvårdsserie, o.32 Maximum Fluoride, en serie med maximal fluorhalt som är utvecklad i samarbete med fluorforskare och tandläkare. Serien består av en tandkräm och en fluorskölj som tillsammans ger bästa möjliga skydd mot både karies och känsliga tänder.
Båda produkterna har en mild mintsmak och är avsedda för dagligt bruk.

KAMPANJ
20% rabatt på Brilliant Smiles o.32 Maximum Fluoride serie - GÅ DIREKT TILL KAMPANJ HÄR

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 3Ddycs:
Kommentarer:
Fortsätt »