Vad innehåller tandblekning?

Vad innehåller tandblekning?


tänder bettskena

Det finns massa olika sorters produkter inom begreppet tandblekning. Här delar vi upp det i två kategorier, tandblekning med eller utan peroxid, och berättar om det verksamma innehållet i de olika kategorierna.


Tandblekning med peroxid

Väteperoxid
Väteperoxid, även kallat hydrogenperoxid, används för olika typer av blekningar inom flertalet branscher. Ämnet används exempelvis i hårfärgningsmedel, dessutom är det den vanligaste blekande ingrediensen i tandblekning. Väteperoxid bryter ner missfärgningar som packats in i emaljen och börjar verka direkt när man applicerar det på tänderna.
- Väteperoxid är den verksamma ingrediensen i våra tandblekningsgeler för klinikblekning och korttidsblekning hemma (1-2 tim).

Karbamidperoxid - Förstadie till väteperoxid
Karbamidperoxid bryts ner till väteperoxid över tid, processen tar ca 30-60 minuter för att komma igång. Det krävs högre halter av karbamidperoxid för att uppnå samma effekt som med väteperoxid. Eftersom den här blekningen tar längre tid är den lämpligast att använda för tandblekning över natten.
- Vår tandblekningsgel för nattblekning, DeepWhiteEvo, innehåller 16.5% karbamidperoxid. Det motsvarar 6% väteperoxid i styrka.
- Vi har även en hemblekningsgel som innehåller både väteperoxid och karbamidperoxid, MaxiWhiteEvo. Det innebär att den är lämpad att användas både under dag och natt.
 

Peroxidfri tandblekning

Bikarbonat
Den vanligaste ingrediensen i peroxidfri tandblekning är bikarbonat. Bikarbonat har en rengörande och upplösande effekt, vilket i tandblekningssammanhang innebär att det tar bort ytliga missfärgningar. Det ska dock inte jämföras med peroxid-blekning som även bryter ner missfärgningar inuti emaljen – vilket ger ett mycket tydligare resultat.
 
Glöm inte att kolla med din tandläkare vilken tandblekning som passar dig bäst!Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden g6uBWJ:
Kommentarer:
Fortsätt »