Vanor som missfärgar dina tänder

Vanor som missfärgar dina tänder


De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Studier visar dock att vissa substanser missfärgar tänderna i större utsträckning än andra.

Många av oss vet redan om att rödvin och cigaretter missfärgar tänderna. Förvisso stämmer det att upprepad konsumtion av dessa över lång tid har en tydlig påverkan på tändernas färg, men de är faktiskt inte värst.

Efter att ha tagit del av flertalet studier i ämnet står det klart att en dryck står ut i mängden som den mest missfärgande, nämligen te. När man tänker efter så är det egentligen ganska uppenbart, för hur många gånger har man inte stått och skrubbat ihjäl en använd tekopp för att få bort fläckarna? På samma sätt fastnar pigmenten från te på emaljen och får man inte bort fläckarna direkt så krävs det mer än lite tandskrubb för att bli kvitt dem.

Kaffe är också missfärgande, speciellt vid daglig konsumtion vilket är snarare regel än undantag i svenskarnas liv. Det skall även tilläggas att en annan typiskt svensk vana, snus, inte ingår i merparten studier som genomförs. Av klinisk erfarenhet kan vi med säkerhet konstatera att snus missfärgar tänderna såväl mycket som snabbt, men snusfläckar är samtidigt lite lättare att få bort.

Den dåliga nyheten är att de substanser som missfärgar tänderna allra mest i många fall tillhör våra dagliga vanor - te, kaffe och snus. Många utsätter med andra ord tänderna för värsta sortens ”tandgulning” varje dag och till slut är enda räddningen tandblekning med väteperoxid för att komma åt fläckarna som packats långt in i emaljen.

Den goda nyheten är att den långsiktiga påverkan kan minimeras genom att varje dag rengöra tänderna ordentligt och göra sig kvitt fläckarna innan de fastnar som te i en vit kopp. Detta gör du säkrast genom att använda Brilliant Smiles munvårdsprodukter.

REWHITE serien är specifikt framtagen för att effektivt ta bort beläggningar och fläckar från just kaffe, te, tobak & rödvin. Serien består av en tandkräm och en munskölj som i kombination ger bästa möjliga resultat. Produkterna har en smak av söt mint och lämnar en fräsch känsla i munnen. Båda produkterna innehåller dessutom fluor som ger ett dagligt skydd mot plack och karies. Brilliant Smiles munvårdsserie är utvecklad för att daglig användning och gör dina tänder vitare och friskare. 

KAMPANJ

Just nu är det kampanj på Brilliant Smiles REWHITE kit, tandkräm & munskölj. Hela 20% rabatt! laughing


GÅ DIREKT TILL KAMPANJEN - REWHITE KIT 


Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden pne86y:
Kommentarer:
Fortsätt »