Vårt bästa skönhetstips till ALLA hjärtans dag: LE MER!

Vårt bästa skönhetstips till ALLA hjärtans dag: LE MER!


Firandet av helgonet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart.

Alla hjärtans dag är en kalendarisk högtid som är ny i Sverige och Norden, trots att den har medeltida ursprung. Dagens namn är Valentin efter ett romerskt helgon, om vilket inte mycket är känt. Anledningen till att han är ihågkommen i vår tid är att 14 februari på medeltiden ansågs vara den dag då fåglarna bildade par. I England och Frankrike utsågs byns pojkar och flickor till låtsaspar för ett år på Valentindagen. Det har lett till att Valentine’s Day har varit en romantikens dag i England ända sedan medeltiden.

De första mångfaldigade Valentinkorten dök upp i England på 1400-talet, och under 1700-talet såldes kommersiellt framställda kort. I vår tid har det uppstått en romantisk legend utan historisk bakgrund som har till syfte att förklara valentinbrevens ursprung. Den berättar att den fängslade Valentin lärde känna fångvaktarens dotter, och innan han dog skrev han ett avskedsbrev och undertecknade med ”din Valentin”. Det skulle vara det första valentinbrevet. Sanningshalten i sägner och legender är som regel tveksam, men berättelsen har i alla fall fått förklara valentinkortens ursprung.
 
I Sverige har firandet av Sankt Valentin och alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. I vissa länder anses dagen mer som en temadag, i Finland kalls dagen för "Vänners dag". Som namnet antyder är denna dag till för att framförallt komma ihåg sina vänner.


Sammanfattningsvis: Oavsett om man har en käraste att firar alla hjärtans dag med eller inte så tycker vi att det är en dag för ALLA. Ett leende är en viktig del av det första intrycket andra människor får av oss i många olika sammanhang, på jobbintervjun, säljmötet eller första dejten. Ett leende sägs ha direkt inverkan på hur vi interagerar med andra, både socialt & professionellt. Men förutom det så är ett leende & skratt hälsobringande och smittsamt och sprids lätt vidare till någon annan i din omgivning. laughing

Brilliant Smiles senaste NYLASERING till sortimentet...

REWHITE munvårdsserie är specifikt framtagen för att effektivt ta bort beläggningar och fläckar från kaffe, te, tobak & rödvin. Serien består av en tandkräm och en munskölj som i kombination ger bästa möjliga resultat. Produkterna har en smak av söt mint och lämnar en fräsch känsla i munnen. Båda produkterna innehåller dessutom fluor som ger ett dagligt skydd mot plack och karies.
Inför alla <3 dag är det dessutom kampanj på kitet - REWHITE love bundle wink


 
Vi önskar Er en glädjefylld ALLA hjärtans dag! 

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden DEA6Qm:
Kommentarer:
Fortsätt »