Vitare tänder med bakpulver?

Vitare tänder med bakpulver?


Tjej borstar tänderna i spegeln

Bakpulver eller bikarbonat är en klassisk huskur för att få bort beläggningar på tänderna. Men funkar det och är det säkert? Brilliant Smile ger dig svaren!

Vad är skillnaden mellan bakpulver och bikarbonat?
Bikarbonat är den verksamma ingrediensen i bakpulver, men bakpulver innehåller dessutom stärkelse och syra. I tandblekningssyfte kan man använda både bakpulver och ren bikarbonat, men det sistnämnda är att föredra då det är bättre för pH-balansen i munnen.

Hur man får vitare tänder med bikarbonat?
Genom att borsta tänderna med bikarbonatspulver och vatten slipar du bort beläggningar och fläckar som sitter på tandytan. Det kan vara väldigt effektivt och även ta bort beläggningar som sitter hårt fast. Men tyvärr kan detta också slipa ner tandens emalj, vilket är skadligt för tänderna och i förlängningen gör att de kommer mörkna mycket snabbare.

Rekommendationer
Brilliant Smile rekommenderar inte att du borstar tänderna med ren bikarbonat, då detta innebär skadlig slipverkan på tänderna. Man kan istället använda exempelvis tandkräm som innehåller en liten mängd bikarbonat för att få bort sina ytliga beläggningar.

Brilliant Smiles intensivtandkräm, Whitening boost toothpaste, innehåller en liten mängd bikarbonat. Den innehåller även fler ämnen som gör tänderna vitare och inte minst ingredienser som stärker och skyddar emaljen.

Här hittar du vår Whitening boost toothpaste!

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden k6NRpN:
Kommentarer:
Fortsätt »