Är tandblekning farligt?

Är tandblekning farligt?


Denna fråga får vi ofta, från såväl skeptiker som nyfikna konsumenter eller blivande kunder. Det korta svaret är att det beror på - tandblekning kan faktiskt vara skadligt, men det finns också säkra metoder. Brilliant Smile Sweden berättar vad man ska vara uppmärksam på när man utvärderar olika alternativ för tandblekning på klinik.

Brilliant Smiles tandblekning är helt ofarlig, men det samma gäller dessvärre inte för alla tandblekningsmetoder. När det kommer till säkerhet vid tandblekning är det generellt två saker man ska vara uppmärksam på:

1. Gelens aktiva substans och pH

Väteperoxid är den allra vanligaste aktiva substansen i tandblekningspreparat och är väl beprövad i tandblekningssyfte. Väteperoxiden i sig bryter ner missfärgningar i tanden utan att skada eller förändra tandens emalj. Samma gäller för derivat som exempelvis karbamidperoxid, som är ett ämne som bryts ner till väteperoxid över tid. Vad som däremot kan påverka emaljstrukturen är gel som inte har neutralt pH-värde - sura eller basiska preparat fräter på emaljen vilket kan ge mycket långvariga biverkningar (ilningar, känslighet etc.).

2. Ljusets våglängd och värmeutveckling

Det finns flera olika typer av ljus som är avsedda för tandblekning, vanligast är UV, laser och plasma. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom att tillföra energi vilket gör att väteperoxiden oxiderar snabbare.
Du känner säkert till att UV-ljus innehåller skadliga våglängder som är cancerframkallande, därför krävs extra försiktighetsåtgärder vid tandblekning med UV. Laser avger normalt mycket värme, vilket vid tandblekning kan orsaka kraftiga ilningar och i svåra fall orsaka permanent skada på tandnerven.Sammanfattning:
Brilliant Smile använder sig av plasmaljus som inte avger värme. Plasmaljus är inom det synliga ljusspektrat och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder. Alla Brilliant Smiles tandblekningsgeler är pH-neutrala och innehåller dessutom fluor som bygger upp tänderna och kaliumnitrat som lindrar tillfällig sensibilitet. Brilliant Smiles tandblekningsmetod utför på tandläkarklinik eller under överinseende av en tandläkare där det först görs en undersökning av tänderna för att utesluta karies som kan bidra till iilningar.

KAMPANJ - 20% RABATT
Brilliant Smiles o.32 Maximum Fluoride serie är en munvårdsserie med maximal fluorhalt som är utvecklad i samarbete med fluorforskare
och tandläkare. Serien består av en tandkräm och en fluorskölj som tillsammans ger bästa möjliga skydd mot både karies och känsliga tänder.

GÅ DIREKT TILL KAMPANJDet finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden zhCAYH:
Kommentarer:
Fortsätt »