Smile-Bloggen

SMILE-BLOGGEN

Skönhetstips med kokosolja

Kokosolja har blivit otroligt populärt de senaste åren och används för en rad olika saker förutom matlagning. Brilliant Smile ger sina bästa skönhetstips som involverar kokosolja!..

Händer håller en kokosnöt

Vitare tänder med bakpulver?

Bakpulver eller bikarbonat är en klassisk huskur för att få bort beläggningar på tänderna. Men funkar det och är det säkert? Brilliant Smile ger dig svaren!..

Tjej borstar tänderna i spegeln

Hur får man vitare tänder?

Det finns många sätt att få vitare tänder, men det finns även sätt att förebygga missfärgade tänder och underhålla ett redan vackert vitt leende. Brilliant Smile ger bästa tipsen!..

Tjej med vitt leende

Vårpepp

Nu har vi väntat och längtat tillräckligt efter våren. Börjar du också bli trött på mörka kvällar och kyla? Vi hjälper er att se ljuset i tunneln med lite vårpepp, för den är faktiskt snart här!..

Vårigt träd blommar ut

Tandkräm mot ilningar

Lider du av känsliga tänder med smärtsamma ilningar och obehagligt isande tänder? Du är inte ensam. Som tur är finns det hjälp att få och lösningen behöver inte vara dyr eller krånglig. Brilliant Smile förklarar vad ilningar är och hur du blir av med dem!..

Frustrerad tjej som gapar

Frätskador på tänderna

Frätskador, eller erosioner, på tänderna blir allt vanligare och kryper ner i åldrarna. Vad kommer frätskador på tänderna ifrån och vad kan man göra åt det?..

frustrerad tjej håller i huvudet

Miljövänlig tandkräm

Hållbarhetsfrågor är idag ett hett ämne och många konsumenter söker information om vad de kan göra för att minska sin negativa påverkan på miljön. Om du vill borsta tänderna mer hållbart finns det några saker att titta efter i innehållsförteckningen på din tandkräm, som anses vara särskilt miljöfarliga. ..

Oral care bild

Hur många tänder har man?

Barn har färre tänder än vuxna, men bland vuxna kan även antal tänder variera. Brilliant Smile berättar mer och förklarar hur många tänder man normalt sett har...

Tjej med stort leende

Gnissla tänder

Det är vanligt att bita ihop hårt eller gnissla tänder på natten när man sover, men det kan också ske på dagen. Man är oftast inte medveten om att man gör det, men du kan märka det genom att käkarna känns spända eller att dina tänder slits...

Man gapar

HiWhite recensioner

Vi har tacksamt tagit emot flertalet recensioner om våra nya tandkrämer HiWhite Charcoal. Vad tycker ni där ute om att borsta tänderna med en svart tandkräm som innehåller charcoal? Vad tycker ni om att borsta tänderna med två inte allt för vanliga smaker på tandkrämen? ..

HiWhite Charcoal

Gula tänder av rökning

Det är kanske ingen nyhet att rökning gör tänderna gulare, men man kan undra hur stor påverkan det faktiskt har på tändernas vithet. Brilliant Smile berättar vad man ska tänka på som rökare om man vill behålla både vita och friska tänder...

Tjej som röker och ler

Drömmer att man tappar tänder

De allra flesta har någon gång drömt om att man på något vis tappar eller slår ut tänderna på ett obehagligt vis i en mardröm. Det intressanta med den här drömmen är att det är många som delar liknande drömmar, men varför drömmer vi om att bli av med tänderna?..

Tjej tittar fram under täcket

Vad innehåller tandblekning?

Det finns massa olika sorters produkter inom begreppet tandblekning. Här delar vi upp det i två kategorier, tandblekning med eller utan peroxid, och berättar om det verksamma innehållet i de olika kategorierna...

tänder bettskena

Vem uppfann tandkrämen?

Visste du att det var en svensk tandläkare som var först med att ta fram fluortandkräm? Mannen hette Yngve Ericsson och år 1959 sökte han patent på sin uppfinning i bland annat Sverige och i USA. Fluortandkrämen revolutionerade modern munvård och anses vara den största bidragande faktorn till den dramatiskt minskade förekomsten av karies. Men hur gjorde man innan 1959?..

tandborste blå tandkräm

Så håller du dina nyårslöften

Brukar du också ha svårt att hålla dina nyårslöften? Du är inte ensam. Faktum är att majoriteten av oss inte lyckas hålla det vi lovat oss själva på nyårsafton. Men i år kanske det kan bli annorlunda? Vi ger våra bästa tips för att hålla nyårslöftet!..

Tjejer träning gym

Den mest missfärgande julmaten

Vill du precis som många andra göra dig extra fin inför jul och nyår och går därför och bleker dina tänder? Eller vill du kanske bara undvika att få missfärgningar under dessa juletider när vi äter och dricker som mest? Vi berättar om de mest missfärgande sakerna du hittar på julbordet...

julbord

Tandblekning när man snusar

Vi får ofta frågan ifall det är någon idé att bleka tänderna när man snusar. Faktum är att tandblekning med väteperoxid fungerar väldigt bra för att ta bort snusfläckar, men vill man att resultatet ska vara länge så finns det några saker man bör tänka på...

blond man kostym

Julklappstips 2019 från Brilliant Smile

Har du fortfarande inte kommit på vad du ska köpa i julklapp? Eller har du kanske allt du behöver och inte vet vad du skall önska dig? Vad passar bättre att önska sig eller ge bort än något man faktiskt får användning för dagligen? Nedan tipsar vi om våra paket & set som är perfekt för julen - och dessutom är på kampanj! 😊..

Paket munskölj tnadkräm vita tänder

Fluoros - vita fläckar på tänderna

Fluoros är vita fläckar som vissa har på tänderna på grund av en mineralstörning i emaljen. Ibland kan fluorosfläckar även vara åt det gulbruna hållet. Störningen bildas under tandutvecklingsfasen, alltså när man är barn, om man har ett för högt fluorintag. ..

smiling woman fluorosis

Black Friday!

Nu är det snart dags för Black Friday! Eller ja, vi har faktiskt redan börjat. Läs mer om denna hypade shoppingdag och kolla in årets deal från Brilliant Smile!..

laptop sale black friday

Äta efter tandblekning

Har du precis varit och blekt dina tänder och undrar vad man kan äta utan att förstöra det fina resultatet? Brilliant Smile ger sina bästa tips på vad som går bra att äta efter tandblekning...

Tjej äter bakelse

Tandkräm utan fluor

”Fluor är idag det bästa vi har att tillgå för att motverka karies”, säger Tandläkarförbundet. Varför skulle man då vilja borsta tänderna med en tandkräm utan fluor?..

Kvinna händer för munnen svartivit

Presenttips till Fars Dag

Fars dag firas i år på söndag den 10:e november. Är du den som gillar att visa lite extra uppskattning och därför vill ge en fin present? Har du redan gett din pappa de självklara presenterna som parfym, slips och skjorta? Här får du nya tips på presenter till fars dag!..

Far och dotter vid brygga

Så undviker du dålig andedräkt

Dålig andedräkt drabbar alla någon gång och behöver inte alltid bero på dålig munhygien, medicinering eller sjukdom. Ofta kan det kännas både obehagligt och pinsamt när detta inträffar. Vi tipsar om hur du motverkar dålig andedräkt!..

Tjej sticker ut tungan

Oil pulling med kokosolja

Oil pulling med kokosolja är en gammal ayurvedisk ritual för att på ett naturligt sätt rengöra munnen från toxiner och göra tänderna vitare. På senare år har denna metod blivit otroligt populär i social media där många använder kokosolja istället för munskölj. Men hur fungerar det egentligen?..

Öppnade kokosnötter

Aktivt kol och svart tandkräm

Kolpulver och svarta tandkrämer med aktivt kol har börjat dyka upp lite varstans på nätet och i handeln. Men vad är egentligen aktivt kol och gör det tänderna vitare?..

Woman with charcoal powder on hands

Bästa tandkrämen för vita tänder

Det finns otroligt många varianter av tandkräm som sägs göra tänderna vitare. Tyvärr är det många whitening-tandkrämer som inte fungerar, eller ännu värre skadar tänderna. Visst vill man hitta en tandkräm som både gör tänderna vitare och vårdar utan att skada emaljen? Vi ger lite tips på vad man ska kolla efter och hur en bra tandkräm bör fungera...

Brilliant Smile Whitening @emeliedurfeldt

Tandkräm på finnar

Du kanske har hört att det finns vissa som använder tandkräm till att behandla finnar? Det är lite av en klassiker bland huskurer, men fungerar det verkligen eller är det en myt?..

Tjej vid badrumsspegel

4 tips mot jobbångest

Är du tillbaka på jobbet efter några underbara semesterveckor på ditt favoritställe? Känner du ångest inför att börja jobba igen efter semestern? Övergången från semester till jobb kan vara tuff, vi tipsar er om 4 knep för en smidig övergång till vardagens rutiner igen. ..

Skrivbord med dator

Varför är munskölj så bra?

Munskölj eller munvatten är ett bra komplement till den dagliga rutinen med tandborste och tandkräm. Men hur viktigt är det och vad kan en munskölj egentligen göra?..

Hanna Lindholm Brilliant Smiles produkter

Vita tänder till varje pris: Tandblekningens historia

Om du trodde att vita tänder och tandblekning är en modern trend är det dags att tänka om! Tandblekning går tusentals år tillbaka i tiden och utfördes i såväl forna Egypten som av romarna. Lyckligtvis har metoderna förbättrats sedan dess - i modern tid slipper vi ruttnande tänder och urin i tandkrämen för att få ett vitare leende...

Egyptisk staty Farao

Jämförelse av Brilliant Smiles tandkrämer

Daglig användning av tandkräm håller dina tänder friska och starka samt ger dig en fräsch andedräkt. Självklart måste du välja den typ av tandkräm som passar dig bäst! Som tur är erbjuder Brilliant Smile flera olika sorters tandkräm, men även tandkrämer som har flera fördelar samlat i en och samma produkt! ..

Brilliant Smile 4 tandkrämer

Random fakta som får det att dra i smilgroparna

Du kanske har semester nu, ligger i en hängmatta och bläddrar runt på nätet. Ett litet skratt eller funderare kanske kan förgylla din dag ytterligare? Visste du till exempel att det regnar diamanter på Saturnus eller att du är 50% banan? Läs mer om det och hitta fler fun facts nedan :) ..

Pineapple with party hat sunglasses

5 anledningar att satsa på vita tänder

Vi vet alla att vita leenden på modeller i sociala medier och på billboards är standard. Men varför är det av värde att ha vita tänder? Nedanför hittar du 5 riktigt bra skäl till att du ska satsa på ett fräscht, krispigt, vitt leende. ..

Glad tjej med vita tänder och skateboard

Svenska pärlor att besöka i sommar

Allt fler svenskar väljer att stanna kvar i Sverige på sommaren istället för att åka utomlands. Många svenska väljer också att besöka samma plats varje år då platsen kanske är en favorit eller kanske för att man inte vet vart man annars ska åka på semester? Man blir helt enkelt bekväm. Det finns många fina pärlor att besöka i Sverige under sommarmånaderna. Här tipsar vi om våra pärlor!..

svensk sommar tjej i solen

Vita tänder på resan

Ska du ut och resa i sommar? För att du ska slippa fundera över hur du håller tänderna vita och fina till alla snygga semesterbilder och insta-moments så har vi fixat ett resekit till dig! ..

Tandkräm och munskölj i reseförpackning

Kan gravida eller ammande bleka tänderna?

Det finns många restriktioner och instruktioner att förhålla sig till för den som är gravid eller ammande. Man avråds även från att bleka tänderna under denna viktiga livsepok, Brilliant Smile förklarar varför...

7 fakta om midsommar

Midsommar är några dagar bort och planeringen av firandet är säkerligen i full gång. Här kommer 7 fakta om midsommar. ..

Hur får man ett Hollywood smile?

Det finns knappt någon kändis kvar på världskartan som inte har genomgått någon behandling för att göra tänderna vitare. Idag bleker gemene man tänderna också, men hur får man det där kritvita, nästan självlysande leendet som endast tycks existera i Hollywood? Är det ens möjligt?..

Studenttider

Studenttiden är igång och gatorna vimlar av lastbilsflak fyllda med glada, sjungande studenter. Det är en lång dag för studentfirarna, med start från tidigt morgon till sen natt. Vi tipsar er om vad som är bra att ha med i väskan/handväskan på den stora dagen. ..

Whiteningtandkräm - funkar det verkligen?

Många konsumenter är skeptiska till whiteningtandkrämer, främst gällande dess eventuella effekt eller huruvida det är skadligt att använda. Trots det är whitening det snabbast växande segmentet i tandkrämshyllan, så man kan förutsätta att många köper dessa produkter på vinst eller förlust. Men finns det verkligen tandkrämer som fungerar och är det i så fall på bekostnad av tandhälsan?..

Är det dags för en weekend trip?

Är det kanske läge för en minisemester och ge vardagen en extra guldkant? Då är en weekendresa ett bra alternativ. Ta några dagars semester och res iväg med din kärlek, kompisgänget eller familjen och möt solen och värmen under en helg i Europa. Vi tipsar er om 5 varma och soliga resmål...

Är tandblekning farligt?

Denna fråga får vi ofta, från såväl skeptiker som nyfikna konsumenter eller blivande kunder. Det korta svaret är att det beror på - tandblekning kan faktiskt vara skadligt, men det finns också säkra metoder. Brilliant Smile Sweden berättar vad man ska vara uppmärksam på när man utvärderar olika alternativ för tandblekning på klinik...

Har du hört talas om ASMR?

ASMR började som en het trend i Asien men har under de senaste åren blivit lite utav ett globalt Youtube-fenomen. Såväl kändisar som specifika ASMR-vloggare (även kallade ASMRtists) lägger upp till synes udda videos där de bl.a. viskar mjukt och nära mikrofonen medan de utför lugna repetitiva sysslor framför kameran. ..

ASMR

Bra saker att ha med sig i brudväskan på bröllopsdagen

Våren är här och även bröllopssäsongen! Många brudpar är i full gång med planeringen och förberedelserna inför sitt vår/sommar bröllop. Inget brudpar är det andra likt, utan allt från budget, storlek och miljö kan variera. Men en sak vi nog vill påstå är att alla blivande fruar vill vara så förberedda som det går inför den stora dagen. Brudväskan är inte bara en vacker detalj utan innehåller ofta ett "emergency kit" ifall något oväntat skulle ske under dagen och kvällen. ..

lyckligt brudpar

Brilliant Smiles ASMR-utmaning med Sabina Decireé

Nu har vi utmanat Sabina att göra en ASMR-video i samarbete med Brilliant Smile! I filmen visar Sabina sin morgon- och kvällsrutin med Brilliant Smiles produktserie Whitening Oral Care och sköljer och borstar tänderna ASMR-style. 😊..

Vanor som missfärgar dina tänder

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Studier visar dock att vissa substanser missfärgar tänderna i större utsträckning än andra. ..

REWHITE Oral Care

Brilliant Smiles senaste tillskott till munvårdsfamiljen är, REWHITE, som är specifikt framtagen för att effektivt ta bort beläggningar och fläckar från kaffe, te, tobak & rödvin...

Vad är skillnaden mellan tandblekning och whiteningtandkräm?

Det är viktigt att vara medveten om skillnaden mellan riktig tandblekning och munvårdsprodukter med whitening, dels på grund av prisskillnaden men också på grund av att det är två helt skilda behandlingar. En tandkräm kan exempelvis aldrig uppnå samma resultat som en tandblekning hos tandläkaren, Brilliant Smile förklarar varför...

Rena tänder = Friska tänder

Munhygien handlar om att göra tänderna rena från bakteriebeläggningar varje dag. Med goda vanor och bra skötsel kan man hålla tänderna friska hela livet. ..

Vita & friska tänder med Brilliant Smile

De flesta munvårdsprodukter som idag marknadsförs som lågbudget “whitening”-produkter i butiker, har ingen bevisad effekt. De fåtal produkter som har en faktisk effekt brukar uppnå denna genom en hög slipverkan på emaljen. ..

Kaffe, te eller rödvinsdrickare?

Det är inte bara kaffe, te & rödvin som missfärgar tänderna, utan även färgad mat, tobak samt vanligt åldrande är en bidragande effekt till detta. Tandblekning blir därför mer och mer vanligt. I detta inlägg får ni tips om hur ni förebygger missfärgningar ifrån vad som oftast är de värsta bovarna - kaffe, te & rödvin...

Kaffedrickare

Vilka drycker fräter mest på dina tänder?

De flesta vet att sura livsmedel så som läsk, juice & citrusfrukter i stora mängder påverkar tänderna negativt. I detta inlägget berättar vi mer om pH-värdet i olika livsmedel men ger er också tips på hur man förebygger frätskador. ..

Hur förebygger man tandsten?

Tandsten bildas av mjuka bakteriebeläggningar, så kallade plack, som fastnar vid tänderna och så småningom hårdnar efter kontakt med saliven. ..

Hur förebygger man hål i tänderna?

I detta inlägget berättar vi vad hål i tänderna - karies - är och vad du kan göra för att förebygga uppkomsten till det. Vi ger er också tips på hur du håller dina tänder vita! ..

Jag vill ha vitare tänder - frågan är hur?

Porslinsfasader, bettskenor, blekning hos tandläkaren, tandkrämer och blekningsstrips - marknaden för produkter som ska göra tänder vitare växer i omfattning och de olika tillvägagångssätten blir bara fler och fler. Brilliant Smile Sweden hjälper dig navigera i tandblekningsdjungeln och förklarar för- och nackdelar med de olika metoderna...

Varför blir tänder missfärgade?

De allra flesta av oss har någon form av missfärgning på sina tänder. Brilliant Smile Sweden förklarar de vanligaste orsakerna till att tänderna förlorar sin vithet...

Det är skillnad på tandkräm och tandkräm...

Att jämföra Brilliant Smiles produkter med vanlig tandkräm eller munskölj skulle vara som att jämföra en 50-årig Mcallan single malt whiskey med billigaste flaskan från systembolaget; båda innehåller alkohol och kallas whiskey, men där slutar likheterna...

Fungerar peroxidfri tandblekning?

Peroxidfri blekning är ett produktsegment som vuxit och blivit högaktuellt i tandblekningens sfär de senaste åren. Visst kan det kanske kan låta bra med "peroxidfri", "naturliga ingredienser" och "blekande kristaller", men om tänderna faktiskt blir vitare är en helt annan historia...

Ser man ut som Ross i Vänner efter en tandblekning?

I den klassiska komediserien Vänner från 90-talet genomgår karaktären Ross Geller en tandblekning, men resultatet blev inte riktigt som han hade tänkt sig. Han fick bokstavligen ett bländade vitt leende som till och med lyste i mörker. Men det kan väl inte bli så i verkligheten?..